Ovale eetkamertafels

Heb je er al eens over nagedacht om een ovale eetkamer tafel te kiezen voor jouw woonkamer? Bij Moderne Meubels kunnen we deze zo samenstellen dat hij altijd perfect aansluiting vindt in jouw interieur. Niet alleen omdat wij het ovale tafelblad kunnen leveren in verschillende soorten hout, maar ook omdat wij zowel de afwerking van het hout als het onderstel kunnen aanpassen aan iedere meubelstijl. 

Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
 1. Eettafel Bari ovaal
  Beoordeling:
  97%
  Vanaf € 1.999,00 Vanaf € 1.499,00
 2. Eetkamertafel Capri
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.295,00
 3. Eetkamertafel Berlijn
  Vanaf € 1.395,00 Vanaf € 1.199,00
Filter
Aflopend sorteren

3 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst

Industriele, Landelijk of Klasiek

Of je nu een industriële, landelijke of klassiek smaak hebt, de ovale eetkamertafel kan een blikvanger zijn in de woon/eetkamer. Het mooiste is wel als je een beetje ruimte over hebt voor je ovale eetkamertafel. Onze standaard afmetingen gaan namelijk vanaf 180 cm. Mocht dit echt teveel ruimte in beslag nemen, dan is het misschien verstandiger om voor een ronde of vierkante eetkamertafel te kiezen. Toch mag een ovale tafel best wat plaats innemen. Een eetkamertafel is per slot van rekening niet alleen om aan te eten. Menig gezinsactiviteit vindt plaats aan dit belangrijke meubelstuk en mag daarom prominent aanwezig zijn als meubelstuk.

Ovale eetkamertafels voor multifunctioneel gebruik

Aan een eetkamertafel wordt gegeten, gewerkt, geknutseld, gespeeld en gekletst. Gewoon gezellig met familie, vrienden of het gezin. Een ovale tafelblad is bij dit soort activiteiten net even wat gezelliger dan een rechthoekige versie. Daarbij komt, er kunnen veel meer mensen aanschuiven en "hoe meer zielen, hoe meer vreugd". De ovale houten eetkamertafels kunnen het allemaal aan. In hoeverre de tafel zal lijden onder intensief gebruik is onder meer afhankelijk van de gekozen afwerking. Kies je voor een geolied tafelblad, dan is wellicht wat meer voorzichtigheid geboden omdat bijvoorbeeld gemorste vloeistof de neiging heeft om in de open structuur van het hout te trekken. Dit kun je uiteraard ook eenvoudig schoonmaken, maar kringen en vlekken ontstaan vrij snel. Heb je voor een afgelakte afwerking gekozen, dan speelt dit risico een veel mindere rol. Binnen ons standaard assortiment van ovale tafels zijn verschillende modellen verkrijgbaar met allemaal een afwerking die het beste past in jouw persoonlijke situatie.

De ovale eetkamertafels van Moderne Meubels

Dat de keuze voor een ovale tafelblad voor eetkamertafels weer steeds vaker voorkomt, is duidelijk te merken aan het groot aantal standaard uitvoeringen die wij in onze collectie hebben: De Bari - met industrieel RVS onderstel of staal Industrieel of gewoon zwart, maar je kunt ook kiezen voor de eetkamertafel  Berlijn - standaard keuzes in stalen onderstel. Maar wat dacht je van de Capri met industrieel onderstel in stalen uitvoering? Tot slot kun je ook kiezen voor een eigenmodel dat we dan voor u maken. Uiteraard kun je ieder gewenst onderstel, onder ieder gewenst tafelblad plaatsen en is de ovale eetkamertafel altijd stabiel.

Kleine ovale eetkamertafel

Een kleine ovale eetkamertafel is een uitstekende keuze voor mensen die een beperkte ruimte hebben. Dit type tafel biedt een intieme sfeer en creëert een gezellige omgeving om te dineren. Het is ook een goede optie voor huishoudens met minder zitplaatsen, omdat het niet veel ruimte inneemt en toch voldoende plaats biedt om te eten. Bovendien is een kleine ovale eetkamertafel makkelijker te verplaatsen dan een grotere tafel, waardoor het gemakkelijker is om de tafel te verplaatsen als dat nodig is. Een ander voordeel van dit type tafel is dat ze vaak goedkoper zijn dan grotere tafels, waardoor het een betaalbare optie is voor mensen met een beperkt budget. Kortom, een kleine ovale eetkamertafel is een praktische en stijlvolle keuze voor mensen die een gezellige en comfortabele eetervaring willen creëren in een kleine ruimte.

Voordelen van een Ovale eetkamertafel

Een ovale eetkamertafel heeft verschillende voordelen ten opzichte van een rechthoekige of vierkante tafel. Een belangrijk voordeel is dat er geen hoeken aan de tafel zitten, waardoor je gemakkelijk stoelen bij kunt plaatsen zonder dat deze in de weg staan. Dit maakt een ovale eetkamertafel ideaal voor gezellige etentjes met vrienden en familie. Bovendien neemt een kleine ovale eetkamertafel minder ruimte in beslag dan een grote rechthoekige tafel, waardoor het ook geschikt is voor kleinere eetkamers. Een ander voordeel van een ovale eetkamertafel is dat het een elegante uitstraling heeft en vaak als een statement piece in de kamer fungeert. Het is dus niet alleen praktisch, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur.

 

Grote ovale eetkamer tafel

 

Een ovale eetkamertafel is een perfecte keuze voor mensen die veel ruimte nodig hebben om te eten of te werken. Een grote ovale eetkamertafel biedt plaats aan veel personen, wat ideaal is voor gezinnen of voor mensen die vaak gasten ontvangen. Met deze tafel kunnen er gemakkelijk 6, 8, 10 of zelfs 12 personen aan tafel zitten, zonder dat er iemand zich oncomfortabel voelt. Een groot voordeel van een ovale eetkamertafel is dat er gemakkelijk stoelen bijgeplaatst kunnen worden. Hierdoor kan de tafel nog groter gemaakt worden, mocht dat nodig zijn. Naast grote ovale eetkamertafels zijn er ook kleinere varianten beschikbaar. Deze zijn ideaal voor mensen die minder ruimte hebben in hun eetkamer of keuken. Een kleine ovale eetkamertafel biedt nog steeds genoeg ruimte om comfortabel aan te zitten, maar neemt minder ruimte in beslag dan een grote ovale eetkamertafel. Het is belangrijk om bij het kiezen van een ovale eetkamertafel rekening te houden met de grootte van de ruimte en het aantal personen dat er aan tafel moet kunnen zitten. Een te grote tafel kan ervoor zorgen dat de ruimte overvol lijkt, terwijl een te kleine tafel ervoor kan zorgen dat er niet genoeg zitplaatsen zijn. Door goed te kijken naar de beschikbare ruimte en het aantal personen dat aan tafel moet kunnen zitten, kan de perfecte ovale eetkamertafel gekozen worden.

DESKUNDIG OF PERSOONLIJK ADVIES NODIG? KOM PROEFZITTEN!